Samlede vejledninger, alfabetisk
Samlede veiledninger

Aflevering af filer til tryk – Preflight
Avlevering af filer til trykk – Preflight

Vejledning og indstillinger til InDesign-Preflight af dokumenter til tryk
Veiledning og instillinger til InDesign-Preflight av dokumenter til trykk

Aflevering af filer til tryk – Package
Samling av filer til trykk – Package

Samlefunktion til at sikre at alle fonte og billeder kommer med, når et åbent dokument sendes til tryk
Samlingsfunksjon for å sikre at alle fonter og bilder er inkludert, når et åpent dokument sendes til trykk

Aflevering af filer til trykkeriet
Avlevering af filer til trykkeriet

Generelt
Generelt

Digitale billeder
Digitale bilder

Her gives et overblik over krav til digitale billeder som skal bruges til tryk. Vejledningen beskriver bl.a. i hvilket filformat billederne bedst leveres, i hvilke størrelser billederne kan bruges, og hvilke krav der stilles til kalibrering af skærm og prøvetryk-systemer.
Her gis et overblikk over krav til digitale bilder som skal brukes til trykk. Veiledningen beskriver bl.a. i hvilket filformat bildene best leveres, i hvilke størrelser bildene kan brukes, og hvilke krav som stilles til kalibrering av skjerm og prøvetrykksystemer.

Farvestyring
Fargestyring

Her er en beskrivelse af hvad colormanagement og ICC-Profiler er og hvordan de bruges hos Narayana Press: Du kan læse beskrivelsen her.
Her er en beskrivelse av hva color management og ICC-Profiler er og hvordan de brukes hos Narayana Press: Du kan lese beskrivelsen her.

Farvestyring – ICC-profiler
Fargestyring – ICC-profiler

Farvestyring: ICC-profiler – installation
Fargestyring: ICC-profiler – installasjon

Her er en beskrivelse af hvordan man installerer ICC-profiler: Du kan læse vejledningen her.
Her er en beskrivelse på hvordan man installerer ICC-profiler: Du kan lese veiledningen her.

Farvestyring: ICC-profiler med GCR – indstillinger i Photoshop
Fargestyring: ICC-profiler med GCR – innstillinger i Photoshop

Her er en beskrivelse af de indstillinger man bruger i Photoshop, for at opnå det bedste resultat, når man konverterer med GCR-profiler: Du kan læse vejledningen her.
Her er en beskrivelse av de innstillinger man bruker i Photoshop, for å oppnå det beste resultat når man konverterer med GCR-profiler: Du kan lese veiledningen her.

Filserver – Narayana Press
Filserver – Narayana Press

Elektroniske filer kan overføres til Narayana Press filserver. Hvis du har en konto hos Narayana Press: Klik på linket: file.narayana.dk.Hvis du ønsker at få oprettet en konto hos Narayana Press kan du sende en mail til: press@narayana.dk
Elektroniske filer kan overføres til Narayana Press filserver. Hvis du har en konto hos Narayana Press: Klikk på linken: file.narayana.dk.Hvis du ønsker å få opprettet en konto hos Narayana Press kan du sende en mail til: press@narayana.dk

Flersprogsproduktion
Flerspråksproduksjon

Denne vejledning fortæller, hvordan man opretter og checker dokumenter og illustrationer til sprogskifte.
Denne veiledning forteller hvordan man oppretter og checker dokumenter og illustrasjoner til språkskifte.

InDesign – Anførselstegn
InDesign – Anførselstegn

Dette er en vejledning til, hvordan alle anførselstegn automatisk kan blive éns og komme til at vende rigtigt. Pakken indeholder også et testdokument og foruddefinerede søgninger (Queries) til InDesign, som kan bruges både til at rette anførselstegn og til at finde fejl som “rottetænder”, dobbelte kommaer mm.
Dette er en veiledning til hvordan alle anførselstegn automatisk kan bli ens og komme til å vende riktig vei. Pakken inneholder også et tekstdokument og forhåndsdefinerte søkninger (Queries) til InDesign, som kan brukes både til å rette anførselstegn og til å finne feil som “rottetenner”, dobbelte kommaer mm.

InDesign – Check af farvebrug i dokumenter
InDesign – Sjekk av fargebruk i dokumenter

Denne vejledning fortæller, hvordan man kan vise, checke og tilrette samtlige farver i et dokument.
Denne veiledningen forklarer hvordan du viser, kontrollerer og justerer alle farger i et dokument.

InDesign – PDF til tryk
InDesign – PDF til trykk

Vejledning og indstillinger til PDF-eksport
Veiledning og innstillinger for PDF-eksport

InDesign – Diskret skygge bag svært læsbar tekst
InDesign – Diskret skygge bag svært læsbar tekst

Tip til at forbedre læseligheden af tekst på urolig baggrund.
Tip til at forbedre læseligheden af tekst på urolig baggrund.

InDesign – Queries og Word makroer
InDesign – Queries og Word makroer

Her kan hentes makroer til Word, som fjerner dobbelte ordmellemrum og andre småfejl, og markerer forskellige typer formatering, samt foruddefinerede søgninger (Queries) og tegnforme til InDesign, som kan bruges til at bevare kursiver mm. Pakken indeholder også vejledninger i installation og brug af begge, og tips til import og formatering af tekst i InDesign.
Her kan det hentes makroer til Word, som fjerner dobbelte ordmellomrom og andre småfeil, markerer forskjellige typer formatering samt forhåndsdefinerte søkninger (Queries) og tegnformer til InDesign som kan brukes til å bevare kursiver mm. Pakken inneholder også veiledninger til installasjon og bruk av begge, og tips til import og formatering av tekst i InDesign.

Indeks
Indeks

Her gives tips til, hvordan man kan markere indeksord i manus, eller opstille en liste over de emner der skal søges efter.
Her er tips om hvordan du markerer indeksord i manuset, eller lager en liste over emnene det skal søkes etter.

Omslag: Målberegning af omslag
Omslag: Målberegning av omslag

Rygberegning m.m.
Ryggberegning m.m.

Omslag: Opsætning
Omslag: Oppsetning

Glat afskåret, flapomslag, helbindsomslag, smudsomslag.
Glatt avskåret, klaffomslag, helbindsomslag, smussomslag

Omslagstyper
Omslagstyper

Eksempler m.m.
Eksempler m.m.

Rettelser i PDF
Rettelser i PDF

Denne vejledning fortæller, hvordan man ved rigtig brug af kommenteringsværktøjerne i Adobe’s Acrobat Reader program automatisk kan overføre alle tekstrettelser til InDesign; desuden et par tips og tricks til både korrekturlæsere og grafikere.
Denne veiledningen forklarer hvordan du, ved å bruke kommentarverktøyene i Adobes Acrobat Reader-program, automatisk kan overføre alle tekstkorrigeringer til InDesign; også noen tips og triks for både korrekturlesere og grafiske designere.

Scannervejledning
Skannerveiledning

I forbindelse med levering af både originaler til scanning og elektroniske filer anbefaler vi at benytte Narayanas scannervejledning. Her kan du bl.a. angive de ønskede filnavne, størrelser og papirtype.
I forbindelse med levering av både originaler og elektroniske filer til skanning, anbefaler vi at Narayanas skannerveiledning blir benyttet. Her kan du bl.a. angi de ønskede filnavnene, størrelser og papirtype.

QuarkXPress – Samling af filer
QuarkXPress – Samling av filer

Denne vejledning fortæller, hvordan man kan bruge layoutprogrammets samlefunktion til at sikre at alle fonte og billeder kommer med, når et åbent dokument sendes til tryk.
Denne veiledning forteller hvordan man kan bruke layoutprogrammets samlefunksjon til å sikre at alle fonter og bilder kommer med når et åpent dokument sendes til trykk.

QuarkXPress – Trykklar PDF
QuarkXPress – PDF til trykk

Narayana Press anbefaler, at trykklare dokumenter leveres som PDF. Ud over en vejledning indeholder pakkerne alle nødvendige indstillinger til fremstilling af trykklar PDF fra QuarkXPress 4 til 6.
Narayana Press anbefaler at trykklare dokumenter leveres som PDF. I tillegg til veiledning inneholder pakkene alle nødvendige innstillinger til fremstilling av trykklar PDF fra QuarkXPress 4 til 6.

QuarkXPress – Ægte og uægte skriftsnit
QuarkXPress – Ekte og uekte skriftsnitt

Denne vejledning viser, hvor forskelligt ægte og uægte skriftsnit kan se ud, hvorfor problemet opstår, og hvordan det rettes.
Denne veiledning viser hvor forskjellig ekte og uekte skriftsnitt kan se ut, hvorfor problemet oppstår og hvordan det rettes.

Spiraliserede bøger
Spiraliserede bøger

Hvordan man kan tage højde for objekter over beskæring i ryggen, når en bog skal spiraliseres. Pakken indeholder en vejledning samt en InDesign-skabelon.
Hvordan man kan tage højde for objekter over beskæring i ryggen, når en bog skal spiraliseres. Pakken indeholder en vejledning samt en InDesign-skabelon.

Word – Manus
Word – Manus

Her gives tips til, hvordan man kan markere forskellige teksttyper og overskriftsniveauer, og hvordan man håndterer tabeller, illustrationer, specialtegn og noter.
Her gives tips til, hvordan man kan markere forskellige teksttyper og overskriftsniveauer, og hvordan man håndterer tabeller, illustrationer, specialtegn og noter.

Word – Trykklar PDF
Word – PDF til trykk

Vejledning til fremstilling af trykklar PDF fra både nye og gamle versioner af Word – med Microsoft Office PDF eksport, via en virtuel printer, eller med Adobe Acrobat – samt tips til troubleshooting og optimering af dokumenter.
Instruksjoner for å produsere utskriftsklar PDF fra både nye og gamle versjoner av Word – med Microsoft Office PDF-eksport, via en virtuell printer, eller med Adobe Acrobat – samt tips for feilsøking og optimering av dokumenter.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at maile eller ringe Har du spørsmål er du alltid velkommen til å sende en e-post eller ringe