FSC®certificering

Narayana Press FSC CoC Certif Certificate 2017

Narayana Press blev FSC certificeret i 2008.

Certificeringsnummer: DNV-COC-001421 Licensnummer: FSC®CO10651

Narayana Press bruger som standard FSC mærket papir og FSC mærker tryksager uden ekstra omkostninger.

FSC står for Forest Stewardship Council®. Det er en international certificerings-ordning til certificering af ansvarlig skovdrift og af sporbarhed af træ og træprodukter.

Klik for forstørrelse

FSC mærket tryksag

Hvis en tryksag er trykt på FSC-mærket papir/karton kan den blive mærket med FSC’s logo. Der findes forskellige versioner af logoet afhængigt af, hvor stor en del af papiret, der stammer fra FSC-mærket papirmasse og hvorvidt det indeholder genbrugspapir.

Narayana Press kan vejlede i hvilket papir, der kan anvendes til den enkelte tryksag og hvilken mærkning tryksagen vil kunne forsynes med.

Hvis en tryksag ønskes mærket med FSC’s logo, kan det indsættes i kolofonen eller evt på omslaget. Logoet skal overholde visse regler med hensyn til farver og tekst.

FSC logoet betyder

FSC har som mål at sikre bæredygtig skovdrift. I en FSC-skov sikres lokalbefolkningen ret til adgang og brug af skoven, planter og dyrearter beskyttes mod udryddelse, drikkevand og vandløb bevares og sikres mod forurening. De lokale beboere får mulighed for fast arbejde med ordentlig løn, uddannelse og sikkerhedsudstyr.

FSC består af to forskellige certificeringer:

Certificering af skovdriften, der dækker selve skovbruget, fældning, genplantning osv.
Sporbarhedscertificering, der dækker den videre forarbejdning af træet. Det betyder at hvert enkelt led, der forarbejder træet efter fældningen, kan dokumentere træets eller træmassens vej.

Narayana Press er sporbarhedscertificeret og kan derfor dokumentere oprindelsen og produktionsvejen af det FSC mærkede papir, der bruges til en tryksag.