Trykstart med Plethora Publications

29-11-2018
courtesy of Plethora Publications
Den 29. november var chefredaktør Peter Steffensen fra Plethora Publications til trykstart på den ottende udgave af tidsskriftet Plethora Magazine, hvis tema er ‘Aetherica’. Dette nummer indeholder reproduktioner af Chargesheimer, Alexander Calder, Henrik Capetillo, Tomás Saraceno, Pastel, Nicolai Howalt, Santeri Tuori, J. J. Granville med flere. Benjamin Wernery har stået for det grafiske design.
Plethora Magazine ønsker at vise et udvalg af udrydningstruede teknikker, såsom fotogravure, pigmenttyper og kronofotografi, eksemplificeret ved eksklusive billedserier reproduceret i usædvanlig trykkvalitet.
Tidsskriftet trykkes i formatet 70.5 × 50.5 cm. Det bliver samlet uden klammer, og leveres i en håndlavet kassette i fiberkarton, fremstillet på et af Danmarks få arbejdende fabriksmuseer, Bruunshaab Gl. Papfabrik i Viborg.
Narayana står for både billedbehandling og trykning, som foregår på 150 g Munken Pure Rough.
Ved samme lejlighed blev der trykt to kunstplakater af værket ‘Silver Migrations No.16’ af Nicolai Howalt. Plakaterne blev trykt med CMYK og sølv i et meget begrænset oplag på et eksklusivt bomuldspapir, Hahnemühle Echt-Bütten- und Akademie-Aquarellkarton.
Kunstplakaterne skulle have en svag glans af sølv. For at opnå dette har narayanas scannerafdeling lavet en separation, ud fra RGB-scanningen, af de toner der skulle trykkes som sølv, og tilføjet det i CMYK filen som en femte farve (sølv). I det færdige tryk anes virkningen af sølv, når plakaterne ses fra forskellige vinkler.
Nederst ses de færdigtrykte plakater.
Peter Steffensen vurderer et trykt ark.