‘Diesel Fried Chicken’

19-06-2018
courtesy of Rob Hann
Fotograf Rob Hann og grafiker Martin Farran-Lee fra The Artist Edition er på besøg for at klargøre billederne til bogen ‘Diesel Fried Chicken’.
Rob Hann er englænder, bosat i New York, og rejser jævnligt rundt i USA med sit analoge kamera. Selv siger han om sit arbejde: ‘I’m not documenting the brutal creeping sprawl of corporate America. I’m seeking the magic that still exists in the spaces in between.’ Flere af hans portrætter kan ses i den permanente samling på National Portrait Gallery i London.
Rob Hann ønskede at se, hvordan hans billeder ville virke på forskellige papirtyper. Da den nye ISO standard kun tilbyder ICC farveprofiler til 2 papirtyper, har Narayana Press udviklet profiler til en vifte af forskellige papirtyper. Dette gør det muligt meget nøjagtigt at vise, hvordan farverne vil se ud på det færdige tryk på en given papirtype, både på matchprint og på skærmen via specielle preview-profiler. Det betyder, at det man ser på skærmen er identisk med matchprint og tryk. Efter at have set matchprint med nogle af sine motiver på 2 forskellige papirtyper traf Rob Hann hurtigt sit valg.
Til højre godkender Rob Hann og Martin Farran-Lee matchprint af udvalgte billeder på den valgte papirtype.
Nedenfor ses to billeder fra bogen, og nederst er Rob Hann og scannerfører Flemming Haxholdt i gang med de sidste finkorrektioner.