Trykstart på udstillingskataloget ‘Looking for Oum Kulthum’

07-03-2018 (courtesy of Faurschou Foundation)
Kurator Cecilia Pedersen fra Faurschou Foundation og Marco Pedrollo fra Design Studio Ironflag er til trykstart på kataloget til udstillingen ‘Looking for Oum Kulthum’ af den iranske foto- og filmkunstner Shirin Neshat, som bor i New York. Udstillingen handler om den arabiske verdens legendariske og højt elskede kvindelige sanger Oum Kulthums liv og kunst, og viser også filmen af samme navn, som havde verdenspremiere på filmfestivalen Giornate degli Autori i Venedig 2017. Udstillingen er åben fra 20. marts til 7. september. – I forgrunden måler trykfaktor Jeppe Madsen farvedensiteten på et godkendt trykark.

Matchprint af omslaget er på vej ud af en Epson Matchprint Proofer.

Cecilia Pedersen og Marco Pedrollo checker matchprintet, inden det bruges til at trykke efter.

Naturkunstner Jens Gregersen på arbejdsbesøg

07-03-2018 (courtesy of Jens Gregersen)
Billede fra scannerafdelingen ved opstart af billedbehandling til bogen ‘Den jyske hede – i urfuglenes tid’. Den er tegnet og skrevet af Jens Gregersen, der ses i midten og er ved at fortælle en morsom episode fra Borris Hede, hvor mange af tegningerne er lavet. Til venstre scannerfører Flemming Haxholdt og til højre ordrestyrer Poul Lauritsen. Bogen udkommer i maj måned på Gads Forlag.

Billede af opluk i Jens Gregersens mappe med tegninger. Til bogen er scannet ca. 200 akvareller med narayana’s nye Phase One iXG 100 Mp kamera.

Den gamle musebøg ved indkørslen til narayana

07-03-2018
En musebøg starter som et forråd af bog, som en mus har samlet for at have noget at spise om vinteren. Ofte går det sådan at den selv bliver spist, eller den glemmer forrådet, og så spirer der flere bøgetræer frem oven i hinanden, tilsammen bliver de til en musebøg.

Lidt om farvestyring hos narayana

03-03-2018
Farvestyring sikrer at farvegengivelse er konsistent fra skærm over matchprint til det færdige tryk. Den første proces i farvestyringen er at lave et testtryk.

Trykfaktor Jeppe Madsen kontrollerer at alle værdier i testtrykket ligger optimalt.

Derefter kommer testtrykkene til opmåling i scannerafdelingen.

Her bliver de 1617 felter målt op med et spectrofotometer. Ved at sammenholde de målte værdier med de korrekte farver for hvert af de 1617 felter kan man beskrive sammenhængen matematisk i form af en farveprofil (ICC-profil). Til konvertering genereres en særlig devicelink farveprofil, som giver en renere og mere præcis farvegengivelse end en almindelig ICC-profil. Og på grund af nøjagtige indstillinger på trykmaskinerne og nøje valg af trykfarver, gummiduge etc. opnås flere farvetoner og større dybde i trykket, end det er muligt med den almindelige ISO-standard. Derfor har narayana valgt at generere sine egne farveprofiler. Farveprofiler bruges også til at sikre, at computerskærme og matchprint gengiver farverne på en måde, der svarer til det endelige trykte resultat. Dermed kan både scannerførere og kunder stole på de farver de ser, når der skal laves billedkorrektioner osv. Processen gentages med forskellige papirtyper, med trykkurver for hver trykmaskine individuelt og på prepressens farveudstyr. Det er en omstændig proces, men det er forudsætningen for at man i sidste ende får en præcis farvegengivelse.

Trykstart med Arkitekturforlaget B

02-03-2018 (courtesy of Arkitekturforlaget B)
Arkitekt og forlægger Gilbert Hansen, her sammen med trykker Morten Lindberg, er på besøg for at følge trykningen af bogen ‘Hjem | Bebyggelser | By’ af Peder Duelund Mortensen. Bogen handler om kommende boligbyggeri i Københavnsområdet, med 32 konkrete projekter til opførelse af boligbyggeri, 4 internationale projekter, samt 11 forsknings- og udviklingsprojekter om temaet.

‘Flyvende’ check af begge sider af arket.

Gilbert Hansen og ordrestyrer Hans-Georg von Schröder med et nytrykt ark.

Trykstart med fotoforlaget Journal, Stockholm

01-03-2018 (by courtesy of Journal)
Fra trykstarten med det svenske fotoforlag Journal. Her er det til bogen ‘500-5 mph’, der er fotograferet og skrevet af Kicki Lundgren, og som udkommer i april. Fra venstre ses trykker Morten Lindberg, forlægger Gösta Flemming samt fotograferne Kicki Lundgren og Susanne Otterberg.

Aktuelt arkiv

2018 Januar - Februar - Marts - April - Maj
2017 Maj - Juli - August - September - Oktober - November - December