Trykstart med Statens Museum for Kunst

11-01-2018
courtesy of SMK
Den 11. januar var redaktør Cecilie Høgsbro Østergaard og grafisk designer Anni Vestergaard til trykstart på bogen ‘Sonja Ferlov Mancoba – Maske og ansigt’, som udgives af SMK i forbindelse med forårets hovedudstilling af samme navn, som kan ses fra den 9. februar til 5. maj 2019.
Den rigt illustrerede bog følger den danske kunstner Sonja Ferlov Mancoba fra midt i 1930’erne, hvor hun kom på sporet af surrealismen. Sonja Ferlov er især kendt for sine halvabstrakte væsner, krigerfigurer og masker af ler og gips. Bogen indeholder desuden tekster af Mikkel Bogh, Pierre-Philippe Fraiture, Hanne-Vibeke Holst, Karen Kurczynski, Ernest Mancoba, Sonja Ferlov Mancoba og Dorthe Aagesen.
Fra venstre: Tine Meyer fra Narayana Press, grafisk designer Anni Vestergaard og kunsthistoriker og redaktør Cecilie Høgsbro Østergaard.
Narayana har reproduceret billederne. Bogen trykkes på to typer papir, Munken Lynx og Munken Lynx Rough, som flersprogsproduktion på dansk og engelsk. Omslaget trykkes med dækhvid på sort lærredsovertræk, som bliver påklæbet karton og indbindes så ryggen er fri og dermed giver bogen et optimalt opluk.
Nedenfor kan ses et opslag fra bogen og trykark fra produktionen.