Trykstart med naturfotograf Jens Kristian Kjærgaard

30-11-2018
courtesy of Jens Kristian Kjærgaard
Den 30. november var naturfotografen Jens Kristian Kjærgaard til trykstart på sin fotobog ‘Natur på kanten – i og omkring Nationalpark Thy’.
Teksten er skrevet af Karsten Bjørnskov og Jens Kristian Kjærgaard, og Karin Fredsøe fra Tilde Grafisk har stået for layoutet. Bogen er på 368 sider, og udgives af Forlaget Vestenvind.
Jens Kristian Kjærgaard er født på Mors, og bor tæt på Limfjorden. Han fotograferer gerne i sin fritid, og med tiden er det blevet til mange optagelser, hvoraf en del kan ses i denne opdagelsesrejse gennem et af Danmarks smukkeste og mest særegne naturområder.
Jens Kristian Kjærgaard manipulerer ikke sine billeder, men da der som regel vil være et lille tab i kontrast og farver ved konvertering fra det oprindelige RGB format til det CMYK format som der trykkes i, har Jens Kristian Kjærgaard i samarbejde med narayanas scannerafdeling korrigeret i både lys, kontrast og farver i de over 300 billeder i bogen. Sådan er det lykkedes, som Jens Kristian udtrykker det, ‘at få lyset tilbage’ i billederne.
Her ses nogle glimt fra trykningen, hvor matchprint sammenlignes med det endelige tryk. Øverst er det Jens Kristian Kjærgaard (til højre) sammen med trykker Morten Lindberg, og til højre ses Jens Christian sammen med narayanas trykfaktor, Jeppe Madsen.

Herunder ses omslaget og tre opslag fra den rigt illustrerede bog.